x
Sally Seltmann: Hey Daydreamer

Sally Seltmann
Hey Daydreamer

Sally Seltmann: Hey Daydreamer

GAFFA

Album / Lojinx
Udgivelse D. 10.03.2014
Anmeldt af
Rune Schlosser

Multi-instrumentalist Sally Seltmann er klar med endnu et soloalbum. Den australske singer/songwriter, nogen måske vil kende under navnet New Buffalo, befinder sig i samme boldgade som canadiske Leslie Feist og amerikanske Erin Moran (A Girl Called Eddy). Sammen med førstnævnte har Seltmann desuden skrevet kæmpe-hittet 1234 fra den glimrende The Reminder.

Hey Daydreamer er varm og organisk i sin lyd, og det er de optimistiske melodier, der er fundet frem fra skuffen. Instrumenteringen er ofte orkestralt inspireret med blæs, stryg, samt med 60'er-ikonet mellotron og flere i samme kategori. Der bliver desuden også arbejdet flittigt med associativ instrumentering på for eksempel på den små-naive country-skæring Needle in the Hay, hvor trommernes whiskers giver en stoflighed til nummeret, mens fuglefløjt(!) ornamenterer mellemstykket. Den meget vokalbaserede Right Back Where I Started From er et dejligt nummer, hvor simpel harpe og syntese udsmykker Seltmanns krystalklare stemme. Nogle numre bliver måske så stilsikre, at de nærmest kommer til at mangle lidt til at overraske, som man for eksempel oplever det på den overdoserede Catch of the Day.

Ikke desto mindre er der ingen grund til dagdrømmeri, når Sally Seltmann synger, for så lyder det rent faktisk som sommer. Ganske enkelt.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA