x
Mads Björn : Offspring Festival, Plænen, Tivoli

Mads Björn , Offspring Festival, Plænen, Tivoli

Mads Björn : Offspring Festival, Plænen, Tivoli

Anmeldt af Kasper Bruun Vindum Brandt | GAFFA

Dansken havde placeret sig solidt på den grønne plæne foran Tivolis største scene. Måske mest af alt for at nyde solens varme stråler i den smukke forlystelseshave. Men de fik mere – for de fik Mads Björn.

Med sin underspillede esbjergensiske statur trådte den solbrilleklædte vestjyde frem til et noget begrænset bifald. Det kom måske endda bag på en del af klientellet i det grønne græs, at en koncert forestod.

Efter det første nummer – et stille og dybfølt af slagsen med keys og penetrerende vokal – kom bandet frem. Seks mand høj startede de gennemtrængende rock-electronica på plænen. Ligesom gårsdagens tidlige koncerter på Tivolis plæne var publikum siddende i forårsvarmen og kun en enkelt dansede – en ældre mand, der ihærdigt fyldte asfalten.

Tredje nummer – "Looping Your Life" – blev sparket fremad af den stående trommeslager og en energisk Björn. Det blev dog ved den sparsomme applaus, og det kendetegnede desværre affæren. Et senere koncerttidspunkt havde uden tvivl klædt bandet, hvis arrangementer i perioder var ganske dansable. 

Lidt mere hår på ryggen i livesituationer vil også klæde drengene på scenen. Velspillet var det – og det i en grad, så publikum stilsikkert blev ført igennem de 45 minutter uden rysten på hånden. Til gengæld var vestjyden i front ofte en enmandshær når det kom til sceneperformance. Det kommer med tiden – det bør der ikke være tvivl om. Og taget i betragtning, at dagens liveperformance var den første i denne konstellation, kan næserynken ikke være alt for dyb, når man skal vurdere oplevelsen.

De dybe dubbede electronica-arrangementer og björnens skrig, smukke falset og udkrængende vokal gjorde sig godt med lydfladen, der også indeholdt postrockede elementer badet i skærende 90'er-sizer.

Opgaven var hård – og måske for hård for den stigende stjerne. Mads Björn havde uden tvivl klædt den mindre Harmonipavillon væsentligt bedre, men denne var under Offspring Festivalen helliggjort til hiphoppernes mastodonte mekka. Til gengæld var de musikalske elementer gennemførte og numrene velskrevne, mens lyden på plænen levede op til forhåbningerne, der når lige så højt som de store højtalertårne på begge sider af scenen.

Men det siddende publikum var imidlertid ubarmhjertige denne lørdag kort før spisetid og velholdt skråsikkert den siddende positur, mens Mads Björn og hans bedste venner kæmpede på livet løs på den store egetræsscene. 

En mindre scene og mere live-erfaring vil klæde det vestjyske talent – og et publikum, der tør vandre med i de dybe arrangementer.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA