x
Melanie De Biasio: No Deal

Melanie De Biasio
No Deal

Melanie De Biasio: No Deal

GAFFA

Album / Play It Again Sam
Udgivelse D. 21.04.2014
Anmeldt af
Pelle Sonne Lohmann

Syv år er der gået, siden belgiske Melanie De Biasio udgav debutalbummet A Stomach Is Burning, men nu er hun her heldigvis omsider igen og det tilmed med et særdeles fint værk, der sætter en tyk streg under den klassisk trænede kunstners kvaliteter.

Først og fremmest er kvinden i besiddelse af en varm og mørkt hjemsøgende stemme, der smyger sig sensuelt om lytteren, men hendes minimalistisk orienterede og avantgardistisk improviserede musik sidder i den grad også i skabet - der er noget hypnotisk og trance-tryllebindende over nærværende album, der ud over De Biasios ekstraordinære vokal nyder godt af dragende fløjter, hvirvlende klaverer, legesyge trommer og analoge synthesizere på stribe.

No Deal tæller blot syv numre fordelt over 33 minutter, og da niveauet trods alt ikke holdes fra ende til anden, og da lidt for døsige stunder indfinder sig fra tid til anden, bliver det ved de fire stjerner. Men De Biasio er ofte et magisk bekendtskab, som nydere af stemningsmættet musik med både jazzede og klassiske undertoner bør give en chance.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA