x
Benal : Spot Festival, Radar, Aarhus

Benal , Spot Festival, Radar, Aarhus

Benal : Spot Festival, Radar, Aarhus

Anmeldt af Nicholai Friis Pedersen | GAFFA

Københavnske Benal består af rapperen Benjah og produceren Albert samt hypemanden Lux. Deres elektroniske lyd er kold og pumpende, mens lyrikken både er fremragende leveret, positive og meget nede på jorden med enkelte poetiske indfald. Denne dynamik er meget raffineret, og gennem deres korte udgivelseskarrie fremstår gruppen enmormt stilsikker. Benal har tidligere udgivet ep'en "Baby" og er snart aktuel med en ny ep, som gruppen på scenen annoncerede kommer til at hedde "Hiphop" – ganske enkelt.

Ingen gimmics

På scenen sjoskede Benjah og Lux afslappet rundt, og de så ud til at hygge sig og føle de tunge beats, hvilket smittede positivt af på publikum. Atypisk for rap- og hiphop-koncerter var der ikke meget decideret snak, hvilket faktisk var fedt, da det ikke som ofte tog opmærksomhed fra musikken.

Gennem numre fra "Baby"-ep'en samt den nye single "Tæt" fik Benal gradvist lukket folk ind i deres fest. Det var ikke en larmende abefest, men en lidt quirky, men enormt hyggelig en af slagsen. Blandt koncertens højdepunkter var førnævnte "Tæt" og den pumpende "Psychocowboy" med den simple, men uhyre effektive melodilinje. Åbneren "Technotårer" med den karakteristiske repeterede hookline "den kærlighed, du har, jeg kan ikke mærke den her", led desværre under dårlig mikrofonlyd – hvilket heldigvis hurtigt blev bedre.     

 

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA