x
Er De Sjældne: Olé Olé

Er De Sjældne
Olé Olé

Er De Sjældne: Olé Olé

GAFFA

Album / Geiger Records
Udgivelse D. 10.03.2014
Anmeldt af
Espen Strunk

Lone Hørslevs lille roman Sorg og Camping rager op blandt undertegnedes oplevelser udi dansk samtidslitteratur de senere år. Og skulle det argument ikke overbevise, behøver man bare tage fat i en af de pladeudgivelser, som det også er blevet til fra kvinden med den karakteristisk knaldrøde læbestift og ravnsorte hår. Dels i samarbejde med Mads Mouitz, dels sammen med Solveig Sandnes under navnet Er De Sjældne.

Med Olé Olé er sidstnævnte klar med en opfølger til 2009-debuten Lyserød Lyseblå Beige og bevæger sig denne gang i mere konsekvent elektronisk retning. Også selvom et større sammenrend af rigtige musikere – fra Henrik Olesen til Emil de Waal – faktisk medvirker til at opbygge lydkulissen omkring Hørslevs tekster: "Brændt barn tænder så let / og oser som smeltet gummi / og det er det, der flår tårerne ud af vores øjne / og driver os frem."
 
Jeg ville sådan ønske, at jeg var i stand til at skrive et eller andet åndfuldt om samspillet mellem maskiner, sprog og Sandnes luftige vokal. Der er fine momenter i de ambiente arrangementer, og teksterne er helhjertet Hørslev. Fred så være med, at det kølige klangunivers aldrig rigtig får teksterne til at lette – hvilket vel i sidste ende er hensigten med at parre lyrik og toner – for denne anmelder. 

Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA