x
Big Fat Snake: Idi0crazy

Big Fat Snake
Idi0crazy

Big Fat Snake: Idi0crazy

GAFFA

Album / Universal Music
Udgivelse D. 22.04.2014
Anmeldt af
Espen Strunk

En lunken GAFFA-anmeldelse af et nyt Big Fat Snake-udspil er vel omtrent så forudsigeligt, som det bliver. Jeg ville da også af et godt hjerte ønske, at "slangen" - som fans kærligt kalder dem - denne gang havde begået en ny Born to Run eller Blood on the Tracks. Det er (selvfølgelig) ikke tilfældet, og også for meget forlangt.

Bag den fjollede titel gemmer sig den sædvanlige, umiskendeligt driftsikre poprock, som har gjort gruppen til en af scenens kommercielle sværvægtere. Bandet har denne gang forsøgt at skære ind til benet ud fra devisen "ét instrument hver, en analog 16-spors-båndoptager, tre dage." Hverken lyden eller Blichfeldts vokal fejler noget på et album, hvor rutinen er lige så sikker som sangskrivningen er forglemmelig og forudsigelig: "I'm a rambling man in a travelling band."

Albummet er realiseret i samarbejde med energiselskabet Trefor, for som forsanger Blichfeldt udtaler: "Som udviklingen er inden for musikbranchen, søger man oftere og oftere et værdiskabende samarbejde mellem erhvervslivet og kunstnere." I den ånd kan man tilføje, at Idi0crazy måske i højere grad fremstår som et produkt end et egentligt værk. Og som sådan betragtet er det slet ikke dårligt.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA