x
Karl William: Døende

Karl William
Døende

Karl William: Døende

GAFFA

Album / ArtPeople
Udgivelse D. 05.05.2014
Anmeldt af
Sohail Hassan

Kun 19-årige Karl William leger med drømmende elektroniske synthflader og beats med sin noget nasale soulede vokal hen over. Knægten har utvivlsomt et godt øre for melodier og rammer med sin sound godt ind i tidens trend med navne som The Weeknd, Frank Ocean eller MØ. Men altså bare på dansk.

Hans debut-ep med syv numre imponerer fra start med sin lyd. Kompositionerne og produktionerne er interessante lige fra første lyt. Til gengæld kan man roligt sige, at alle de syv numre minder meget om hinanden. Så er man ikke på hans trip fra starten, vil man nok heller ikke blive det senere. Det er derfor også svært at fremhæve et nummer. Gennembruds-hittet fra YouTube, Kostumeramt er ikke med på ep'en, men til sammenligning er numrene her gennemgående bedre producerede.

Karl Williams stemme, der lyder mistænkeligt autotunet, er særpræget, men ikke imponerende. Det er mere hans levering og ord-smederi, der virker. Det er produceren Eloq fra Cheff Records samt makkeren Tais fra musiker-kollektivet Hukaos, der står bag produktionerne. Sammen har de skabt en lyd og et univers med masser af sjæl, som er ret unikt på den danske musikscene. Det er drømmemusik til hovedtelefonerne og evt. en stille radio-stund, men hverken fest- eller klub-musik. Det sidste nummer på ep'en, Udtro, må være ment som en joke og er ganske rædsomt.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA