x
Embrace: Embrace

Embrace
Embrace

Embrace: Embrace

GAFFA

Album / Cooking Vinyl / Bonnier Amigo
Udgivelse D. 15.05.2014
Anmeldt af
Kristian Bach Petersen

Embrace var blandt de hotte navne, da ondt-i-livet blev det helt store i britisk rockmusik i starten af 00'erne. Men hvor Coldplays karriere eksploderede, gik det mere trægt for brødrene McNamaras gruppe.

Det er derfor også lidt en overraskelse, at Brighton-gruppen nu melder sig ind i kampen igen efter otte års albumpause, og så endda med stil. Det selvbetitlede nye album er en super-solid omgang stadion-indie med store armbevægelser, pompøse omkvæd og ikke så lidt skelen til både Killers, New Order og U2.

In The End og singleforløber Follow You Home er skarpe og fængende melodier, og Danny McManaras vokal er klædelig renset for weltschmerz. Det hører man også på den skrøbelige Refugees, hvor han går i falset helt uden at pive. På balladen At Once formår han endda at synge "Everything that matters, is broken, lost and shattered", uden at det lyder pivet.

Ind imellem spæder bandet op med lidt elektroniske takter som den lidt bedagede og Muse-klingende Quarters, men stærkest står comebacket, når bandet holder sig til guitaren og disker på med poprock af høj kvalitet og spilleglæde, der skinner igennem.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA