x
Eugene McGuinness: Chroma

Eugene McGuinness
Chroma

Eugene McGuinness: Chroma

GAFFA

Album / Domino
Udgivelse D. 07.07.2014
Anmeldt af
Kristian Bach Petersen

Irsk/engelske Eugene McGuiness er et ubeskrevet blad herhjemme og trods flere albums under vesten nok også mest kendt hjemme i Storbritannien som tourmedlem af Miles Kanes entourage.

Slægtskabet med dennes retroklingende og ærkebritiske rock er også helt tydelig på Chroma. Der er masser af Kinks og The Jam over albummets 11 skæringer. Stærkest står Immortals, hvor Eugene McGuiness' lidt affekterede vokal går fint i spænd med det kække guitarriff. Musikken peppes løbende op med små fine rytmeindspark, med güiro og andre mindre brugte midler, der lige tilføjer et ekstra krydderi til de ellers enkle melodier.

Den lidt skæve indgang til et nummer som She Paints Houses bringer også minder frem om det oversete britpop-outfit Space, hvilket bestemt er et plus. Mindre ophidsende er de langsommere numre, hvor et nummer som All In All er en ren højpoleret sovepille.

Fans af Jake Bugg kan roligt koble sig på McGuiness, men de fleste ører vil kunne tåle en omgang af hans solide 60'er- og 70'er-poprock.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA