x
Høxbroe & Stik op: Lobbyarbejde

Høxbroe & Stik op
Lobbyarbejde

Høxbroe & Stik op: Lobbyarbejde

GAFFA

Album / Target Records
Udgivelse D. 21.05.2014
Anmeldt af
Espen Strunk

Høxbroe insisterer. På sin tilstedeværelse på den danske lyrikscene, på at sprøjte nye digtudgivelser – om at være menneske i almindelighed og københavnsk mand i trediverne i særdeleshed – ud med en frekvens, der minder om det evidente forbillede, notorisk produktive  Dan Turell.

Så sent som sidste forår fik vi den fine Nøgne Som Nyfødte, hvor Høxbroes recitationer akkompagneredes af pianisten Oscar Gilbert. Og nu fortsætter digteren så sin færd ud af Turells skygge og frem mod et personligt, lyrisk udtryk; denne gang i et friskt og velfungerede samarbejde med rapperen Stik op, alias Jakob Haahr Pedersen.

Hvor forgængeren glimrede ved sin vemodige grundtone, er Lobbyarbejde en regulær herreplade i ordets bedste forstand: Moderne mandetekster om kvinder, joints og natlige taxature hjem – "fulde hjem fra byen, tomme indeni," som det hedder her, hvor Høxbroes sproglige fornemmelse ikke fornægter sig.

Han levner ellers rigeligt plads til sin nye musikalske makker i et vellykket parløb, hvor største anke er, at man har valgt at udgive pladen uden medfølgende teksthæfte. Højdepunkter er Herreværelset og Ruiner, hvor digteren besynger "ruiner af slagsmål, man altid tabte, uanset udfaldet / (...) evigt glødende joints og hård hud på livet." 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA