x

Jørgen Klubien
Soul Cowboy

Jørgen Klubien: Soul Cowboy

GAFFA

Album / Sony Music
Udgivelse D. 27.04.2014
Anmeldt af
Sohail Hassan

Et sandt dansk ikon går endelig solo. Efter at have fortryllet os i vores ungdom med det evigt fede Danseokesteret forsvandt Klubien på amerikansk tegnefilms-eventyr hos Disney og Pixar. De 30 år i staterne har helt klart efterladt en masse indtryk, som nu kommer til udtryk på solo-debuten.

Ved første lyt høres det, at Klubiens bløde soul-falset lyder så velsmurt, som den altid har gjort. Den fungerer også glimrende på engelsk. Musikken er blød poppet og melodisk soul uden de store bølger, komponeret og produceret for det meste af Klubien selv. Åbningsnummeret Chinatown får, ligesom det er hensigten, én til at tænke på Stevie Wonder. Næste skæring, Who Knew, er også første single med tilhørende video skudt i L.A. Igen velfungerende blød og romantisk soul-pop. På tredje skæring, den glimrende Do It Quiet, pudses danseskoene. Et af albummets få up-tempo numre med lækker gæste-vokal af Grace Tither. Også fjerde sang, Top Down, fungerer ret godt, men så stopper festen også. Kvaliteten på resten af albummet daler desværre, og det er rigtigt skidt på f.eks. det kitchede 80'er-dance-nummer Swedish Girl. Det øvrige er ikke dårligt, men bliver en kende kedeligt og ligegyldigt.

Klubien kan godt forsvare sit Soul Cowboy-label, da indtrykkene fra USA har givet ham et overbevisende amerikansk og sjælefyldt udtryk. Men der er ikke den store bredde i hans repertoire, og der mangler numre, som imponerer ud over almindelig fornøjelse.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA