x
Esben Amdisen: Sange i sort

Esben Amdisen
Sange i sort

Esben Amdisen: Sange i sort

GAFFA

EP / Pladeselskabs Records
Udgivelse D. 15.05.2014
Anmeldt af
Espen Strunk

"Det er ikke let at være nogen," som Dan Turèll påpegede - men nogen synger mere om det end andre, kunne man for egen regning tilføje. Den relative mængde af modersmålsudgivelser om mandelivets forskellige (gerne blågrå) nuancer, når man er i trediverne og allerede har stået ved adskillige korsveje, er således bemærkelsesværdig. 

Nu træder Amdisen så med eftertryk ind i feltet med denne fine ep - som titlen antyder en melankolsk, dansksproget omgang på seks sange. Der lægges et ikke uanseligt poetisk overskud for dagen i Amdisens lakoniske sangforedrag - ikke mindst den centrale sang Det er ikke det det drejer sig om ("Fandt mig en pige syd for Aarus et sted / byggede et hus, siden rev vi det ned"), som forløses fint som firser-reminiscent synthrocker. 
 
Den musikalske side af sagen er i det hele taget ganske overbevisende og tilpas varieret her, hvor hovedpersonen akkompagneres af blandt andre CODYs Christian Norup og John Greany fra Scarlet Chives. "Det her er vist i din boldgade," bemærkede chefen, idet han lod blikket glide over pressemeddelelsen og rakte mig vinylen til anmeldelse. Han fik ret.

Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA