x

Kvindebandet
Cyklus

Kvindebandet: Cyklus

GAFFA

LP / Egen udgivelse
Udgivelse D. 01.04.2014
Anmeldt af
Espen Strunk

Af navn afføder københavnerbaserede Kvindebandet uvægerligt associationer til feministiske forgængere som Hos Anna eller Shit & Chanel - hvilket så til gengæld er ramt ikke så lidt ved siden af, når man lytter til debutpladen her, ude på vinyl og digitalt.

Bag det ensfarvede sølvomslag og titler som Venus og Teknofury gemmer sig et inciterende, elektronisk klangunivers med Kristine Vindelev, Mija Milovic og Sanne Dasseville i den æteriske, vokale front. Dasseville var for få måneder siden med et avantgardistisk kassettebånd (!), og også med Cyklus befinder vi os så absolut i den nicheprægede afdeling.

Nu skal disse linier ikke være en anmeldelse af anmeldelserne, men den splittede modtagelse albummet allerede har fået, illustrerer meget godt, hvor langt vi her er fra de bekvemme, generiske formler; "intet mindre end ét styk sublimt album ud over alle grænser," har en kollega således kaldt Cyklus, mens en anden - som jeg læner mig mere op ad i opfattelse - slet og ret konstaterer: "Det er ikke til at finde hoved og hale i musikken."

Albummet selv er nemlig også en skizofren størrelse,  idet den sagesløse lytter udsættes for såvel den (formentlig bevidst) uudholdelige punk-petitesse Dead in my Bed som en en fin, skrøbelig, sag som Væk. Mærkeligt. Men så igen, og med en let omskrivning af en chauvinistisk reklamekampagne for et populært sports-spil: Der er så meget, anmeldere ikke forstår.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA