x
Jakob Buchanan Kvartet: Some People & Some Places

Jakob Buchanan Kvartet
Some People & Some Places

Jakob Buchanan Kvartet: Some People & Some Places

GAFFA

Album / Buchanan Records / Pladekisten
Udgivelse D. 03.06.2014
Anmeldt af
Ivan Rod

I 2010 udgav Jakob Buchanan med sin kvartet det roste album I Land in The Green Land. Nu er han her (heldigvis) igen, med sin kvartet og et nyt album, Some People & Some Places, men også med en anden lyd. Pianisten Simon Toldam er nemlig blevet erstattet af bassisten Jonas Westergaard, og dét ændrer naturligvis musikkens udtryk. Ellers er besætningen den samme: Jakob Bro på guitar, Marilyn Mazur på percussion og Jakob Buchanan selv på trompet og flygelhorn. Der er med andre ord tale om en meget, meget stærk besætning.

Musikkens tyngde og kompleksitet er da også (igen-igen) på højt niveau. Den er tilbageholdt i sit udtryk, lyrisk, sfærisk, søgende. Og i grunden præget af det, der må være indbegrebet af nordisk melankoli. Men vel at mærke tilsat asiatiske krydderier i kraft af Mazurs utallige klokker, bækkener og trommer. Musikken forekommer enkel i sin grundstruktur, og er enkel, men den er samtidig kompleks. Kvartettens eminente gehør og samspil bringe således mange facetter ind i lydbilledet.

Ikke desto mindre er det hele nordisk i udgangspunkt. Lidt mørkt, lidt melankolsk. Om end både Buchanans egne horn og Bros guitarriffs er som solstrejf, der bryder igennem morgendisen.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA