x
First Aid Kit: Stay Gold

First Aid Kit
Stay Gold

First Aid Kit: Stay Gold

GAFFA

Album / Sony Music
Udgivelse D. 10.06.2014
Anmeldt af
Pelle Sonne Lohmann

Svenske Klara og Johanna Söderberg alias First Aid Kit fik deres helt store kommercielle gennembrud med The Lion's Roar (2012), der også var et klokkeklart kunstnerisk højdepunkt for den americana-glade folk-duo.

Söderberg-søstrene har fornuftigt valgt at fastholde fokus på dette deres tredje album, der således ganske som forgængeren er en ypperlig opvisning i melodiøs og moderne country med mere - værket er generelt mindre dynamisk og mere eftertænksomt end The Lion's Roar, men Klara og Johannas himmelske stemmer spiller samme altafgørende rolle som tidligere, og de gennemgående vokalharmonier er mindst lige så smukt og overdådigt eksekverede som altid.

Ser man bort fra single-forløberen My Silver Lining, rummer Stay Gold ikke nær så umiddelbart iørefaldende numre som dem, man fandt i hobetal på The Lion's Roar, men til gengæld fremstår produktionen markant mere ambitiøs - Bright Eyes-manden Mike Mogis har atter givet en hånd med, og så har man ellers rekrutteret et stort stryger-ensemble, der fra ende til anden sætter et tydeligt aftryk på løjerne.

Strygerne er sammen med den generelt mere varierede instrument-palette med til at gøre Stay Gold til en fyldig og frodig størrelse, hvis lige ikke findes i First Aid Kit-regi. Heldigvis har dette nye fokus på form ikke medført en sløset tilgang til indholdet, til sangene og melodierne, som ikke bare er bundsolidt håndværk, men også i vid udstrækning smukke og mindeværdige.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA