x
Strange Party Orchestra: The Factory

Strange Party Orchestra
The Factory

Strange Party Orchestra: The Factory

GAFFA

Album / Eget Selskab
Udgivelse D. 11.06.2014
Anmeldt af
Ivan Rod

Det ukonventionelle danske orkester Strange Party Orchestra fortsætter med The Factory, hvor orkesteret slap på forrige album, The Train. Det vil sige med rå, ofte a-rytmiske og disharmoniske lydcollager, der består af et miks af industrielle reallydsoptagelser og egentlig musik. Det er dét miks, der gør orkesterets musik så enestående.

Vel rummer musikken elementer af klassisk, folk, jazz og mariachi. (Sidstnævnte genre er i forvejen som et mix af tango, latinblues og eurogypsy). Men altså også reallyd. Og igen-igen må man konstatere, at det mærkelige orkester formår at skabe sammenhængende soundscapes, der antager filmisk format.

Det er således ikke underligt, at orkesterets minimalistiske – og til tider bombastiske – musik anvendes til film, teater og nycirkus. Musikken nedriver på begavet vis konventioner og genreafgrænsninger og bliver til noget anderledes nyt og som sagt – meget fascinerende og uhøjtideligt. Når man lytter til The Factory, er det som om, man stadig – efter The Train – er i bevægelse, på vej fra et til noget andet. The Factory er således som én sammenhængende, abstrakt fortælling om en transformation.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA