x
Tyr : Copenhell, Hades

Tyr , Copenhell, Hades

Tyr : Copenhell, Hades

Anmeldt af Keld Broksø | GAFFA

Det kan godt være, at færøske Týr ikke er fra disse sydlige breddegrader, men det var, som om de havde taget alt deres nordiske regn fra klippeøerne med, og derpå lukkede den ud over de sagesløse københavnere i det øjeblik, heavy metal-festen gik i gang på Copenhell.

En stor del af publikum såvel som bandet blev stående og gav den max gas under kaskaderne fra oven. Alene det gåpåmod udløser en stjerne ekstra end de tre, de var tiltænkt, for vilje og fremdrift er noget af det, som heavy metal handler om: Den musik bliver spillet på trods af ikke alene den gode smag, men også af, hvad der end måtte stå i vejen – eller falde ned fra oven.

Týr er tilmed ikke som de andre, hvilket også medvirker til den ekstra stjerne.

Færøsk folkesang blandet med de tungeste spader, vikingemytologi og ikke mindst et forrygende humør blev leveret af forsanger og guitarist Heri Joensen i front. Her er en mand, som vil kommunikere med sit publikum, og for alt i verden vil sikre, at festen varer fra start til slut.

Gunnar H. Thomsen på bas, guitaristen Terji Skibenæs og ikke mindst Amon Djurhuus på trommer leverer en solid backing, som oser af erfaring, der efterhånden godt kan bringe dem et ganske godt stykke ud til et større publikum, end de er forvænte med i dag. Med syv albums bag dem – og senest den snart et år gamle "Valkyrja" – er der også en ballast og en vedholdenhed, som viser et potentiale til noget endnu større end den lille skriftstørrelse, som Copenhell spiste dem af med på plakaten. Men OK – sammenlignet med megastjernerne, som ventede de kommende mange timer og dage, så var det reelt nok.

For hvad var det, som manglede?

Måske den bund af det virkeligt tunge og fængende groove, som man rent faktisk kan huske bagefter den ganske velkvalificerede fest, som Týr leverede. Der er ingen tvivl om, at de er på vej, for Týr´en blev taget ved hornene og ført i den rigtige retning. Der er kun ét at sige – fortsæt bare!

 

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA