x
Mercenary : Copenhell, Hades

Mercenary , Copenhell, Hades

Mercenary : Copenhell, Hades

Anmeldt af Keld Broksø | GAFFA

Hvis hjembyen Aalborg for thrash metal-bandet Mercenary har noget at udsætte på københavnersnuderne, så fik bassist, frontgrowler og forsanger René Pedersen sat det eftertrykkeligt på plads. Men på den fede måde, som man siger nu om dage.

Mercenary lyder altså ret vrede, men da jeg vendte mig foran den tætpakkede scene denne dejlige, solrige eftermiddag, så var det ikke lige den fornemmelse, man endte op med. Så langt øjet rakte, så jeg kun lutter brede smil. Det var, som om publikum var i færd med første step af testen: Spis rosenbrød uden at få glasur i mundvigene.

For da ind i hule Helvede (hvor publikum befinder sig ret godt) for en opvisning af dansk verdensklasse.

Måske er det på tide at opdage det. Mercenary har syv albums bag sig – senest "Through Our Darkest Days" fra sidste år. Og skal man have en appetizer, kan Mercenary-videoen "Welcome The Sickness" anbefales.

Men sådan et band skal selvfølgelig høres live, før det spiller. Sådan rigtigt. Man ikke alene hører dem – man mærker dem dybt ind i mellemgulvet. Muligvis skulle mine ørepropper have været udskiftet med noget af beton, men selv ikke det ville være effektivt tinnitus-værn. Om det så gik så galt, så var det lige ved at være det værd.

Mercenary spiller sammen med en tight fornemmelse for hver enkelts plads, uden man aner skyggen af nervøsitet eller manglende overblik. De har melodier mellem de tonstunge udladninger, og er heller ikke bange for at lade dem komme op til overfladen – uden momentum eller den nødvendige brutalitet i denne genre går fløjten.

Leadguitarist Martin Buus kan sætte ind med formidabelt velspillede soli, som hæver bandet over den almindelige leverpostej i denne gren af branchen. Men de to mænd i front kan kun ligge så stabilt der, fordi de har en solid backing af Jakob Mølbjerg på rytmeguitar og Peter Mathiesen på trommer.

Og så lige tilbage til det dér med smilene: Den er god nok.

Mercenary kan spille så overbevisende brutalt, at uanset hvor vredt det bliver, så ender man med at blive i godt humør, så selv avislæsning med mindst syv gode grunde til at begå selvmord blegner på sådan en dejlig dag.

 

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA