x
Bad Religion : Copenhell, Helviti

Bad Religion , Copenhell, Helviti

Bad Religion : Copenhell, Helviti

Anmeldt af Keld Broksø | GAFFA

Punkrock-legenderne i Bad Religion kan i år fejre deres 34 års jubilæum, og måske er der ikke noget at sige til, at min sidemand råbte "hold da kæft, hvor er de blevet gamle!" Nu er jeg meget imod aldersfascisme, og skal da også se Stones på Roskilde i år, men okay – noget ungdomsoprør er der ikke ligefrem tale om. Også selv om et par ganske ungdommelige, skriglilla hanekamme blandede sig ved en forreste række af headbangers. Til gengæld er der ingen tvivl om, at samfundet skal laves om, ja, ligefrem omstyrtes, vendes på hovedet og meget andet endnu mere slemt, hvis det står til Bad Religion. "Fuck You" lyder en af sangene ganske mundret, og gruppen har solgt over fem millioner album på verdensplan med de litterære dybder.

Mange kendte teksterne fra det californiske band udenad – jeg gjorde ikke – ligesom det også spillede i 2011 på Roskilde Festivals Orange Scene og har gæstet både det aarhusianske spillested Train og Den Grå Hal på Christiania. Her er altså tale om et band med en vis dansk fanskare.

Og mens jeg forgæves prøvede at skimte meningen med oprøret inde bag de kun delvist forståelige tekster fra scenen, kunne jeg til gengæld godt forstå den følelse, som Bad Religion leverede.

De pæne ældre mænd kan godt sparke energien ud over scenen, men det var ikke hård, vred rock – snarere et effektivt spark ud over rampen til musikken, og blandet med et underfundigt, glimt i øjet som var det stormtropperne fra salige Ramones, der spøgte i kulissen.

Problemet var, at de pæne ældre mænd ikke blot lignede, men også opførte sig, som havde de netop haft endnu en dag på kontoret.

Og ingen tvivl om, at de har prøvet det hele før, for Bad Religion har en snes album bag dem fra den lange karriere. Senest "True North" fra 2013.

Forsanger Greg Graffin sneg sig forsigtigt ud på rampen "som er beregnet til aftenens rockstjerner". Oplevelsen fik ham til at sige, med endnu et glimt i øjet, at "han følte sig utilpas der". Og her er vi ved problemets kerne. Musik, som den Bad Religion kommer med, er i familie med eksempelvis Black Flag – og så SKAL man kunne føre sig frem, før det virker.

Bag Greg Graffin stod guitarist Mike Dimkich, bassist Jay Bentley, guitarist Brian Baker og trommeslager Brooks Wackerman, og de gjorde heller ikke noget større væsen af sig. Og så skete der ikke rigtigt noget.

Det var ingen dårlig koncert. Det blev bare ikke en perle i erindringens kæde fra dette års Copenhell, for meningen med det hele forsvandt et sted oppe i den tiltagende vind over festivalpladsen.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA