x
Ed Sheeran: x

Ed Sheeran
x

Ed Sheeran: x

GAFFA

Album / Warner Music
Udgivelse D. 23.06.2014
Anmeldt af
Michael Jose Gonzalez

Han er en dygtig performer, ham Ed Sheeran. Det kan ingen, der har været vidne til hans højenergiske enmandshær-shows vist betvivle. På plade er det desværre lidt en anden snak.

På 23-årige Sheerans andet album, X, traves der mestendels rundt i trivialiteter om kærlighed, der sine steder får selv Chris Martin til at fremstå som en ren Leonard Cohen – "Loving can hurt sometimes" (Photograph, red.), no shit, Sherlock?!

Selvom Sheerans evner på guitaren er uanfægtede, og hans vokal ej heller fejler noget, lader hans kridhvide rapflow stadig en del tilbage at ønske, men nu er han jo heller ikke rapper, men "a singer with a flow", som det ytres på Take It Back, der byder på flere ufrivilligt underholdende punchlines ("Trying to act like Jack Black when I bring 'em to school").

Som nævnt skal der ikke herske nogen tvivl om, at Sheeran vitterligt er dygtig, men en dygtig guitarist betyder ikke nødvendigvis en god sangskriver. I disse tider kan man dog tydeligvis hype sig til en del, og så ender man pludselig med at levere Hobitten-sange og få interesserede opkald fra de store i branchen.

Men trods samarbejde med erfarne kræfter som Rick Rubin og Pharrell er det bortset fra den fine Tenerife Sea lykkedes Sheeran at begå en banal gang fersk og blodfattig omgang guitar-pop, der sikkert nok skal begejstre på børne- og tweenageværelserne.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA