x
Lana Del Rey: Ultraviolence

Lana Del Rey
Ultraviolence

Lana Del Rey: Ultraviolence

GAFFA

Album / Universal Music
Udgivelse D. 13.06.2014
Anmeldt af
Michael Jose Gonzalez

Ultraviolence åbner med et regulært knytnæveslag i form af Cruel World, der med sin fremtrædende guitar og Lanas vrængende "you're fucking crazy" i et mere mareridtspræget end drømmende sfærisk forstyrret lydunivers viser, at der er komme andre og mere velvoksne boller på suppen siden sidst.

En del af Del Reys udvikling skal tilskrives valget af The Black Keys' Dan Auerbach som producer, for han har tilføjet Del Reys univers en del ridser og et mere råt udtryk, der i den grad klæder hendes retro-coolness, der på tidligere udgivelser har kunnet føles en kende for strømlinet. Væk er de mest voldsomme orkestrale udladninger og inde er tremolo-guitarerne.

Det er en udsøgt fornøjelse at dvæle i Del Reys depraverede lyriske univers, der har prostituerede, narkomaner og masochister nok til en Burroughs-roman. Mændene er røvhuller, og kvinderne er elendige på Ultraviolence, der byder på stærk sangskrivning med besnærende omkvæd, dragende vers og en vokal, der kun synes at være vokset i styrke siden sidst.

Del Rey er kun blevet bedre i formidlingen af sine pop-noir-sange, og universet er kun blevet mere interessant, så spørgsmålet er bare, om hun vil kunne lave endnu et album baseret på de samme dyder, uden at det kommer til at føles "old news"? Det vil tiden vise, og indtil da er der masser at glæde sig over of fordybe sig i med denne forbilledlige gang musikalsk ultravold.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA