x
Obituary : Copenhell, Hades

Obituary , Copenhell, Hades

Obituary : Copenhell, Hades

Anmeldt af Ole Rosenstand Svidt | GAFFA

"Chopped In Half". Så skal jeg da lige love for, at der var kommet døden fra Lübeck var kommet til byen, da John Tardys hæse brøl gjaldede ud over den forblæste Hades-scene.

Legendariske Obituary var i byen, og med nyt album på vej var fredag en fin anledning for de rutinerede Florida-growlere til at vise flaget.

Og med klassiske albums som "Cause Of Death" og "Slowly We Rot" i bagagen var Obituary da også en fin start på en ualmindelig tung aften på årets Copenhell efter en lidt fesen torsdag.

Det var da også primært de gamle træffere, der fik sparket festen i gang og taget kampen op med den kraftige vind, der enkelte gange drillede sættet.

For netop førnævnte "Chopped In Half" og "Bloodsoaked" rammer bare lige i både mellemgulv og nakkehvirvlerne med en uhørt tyngde, der fik gårsdagens pinlige optræden fra Within Temptation til at minde om noget fra en fesen skolekomedie.

Obituary stiller store krav til sine lyttere. For musikken er bestemt ikke nemt tilgængelig. Men det swinger alligevel, selv om bandets dødsdystre verdensbillede ind imellem kan blive lidt ensformigt.

Lyden var ikke altid for god, så snart man kom lidt længere væk fra scenen. Men så må man jo bare gå tættere på. For Obituary skal opleves på nært hold, da bandet i den grad er en sammenspillet bande med nogle upåklagelige metal-smede bag rattet. Især rødhårede Tardys brormand Donald på trommerne tæskede løs på de forsvarsløse tønder, så man frygtede, at Refshaleøens beton-fundament ville slå revner.

Titelnummeret fra bandets allerførste album "Slowly We Rot" fik på passende vis lov til at afslutte den tonstunge eftermiddagsseance og fik dermed sat et fint punktum for en solid seance.

Et helt igennem glædeligt gensyn med de grålokkede amerikanske veteraner, uden at Obituary dog væltede publikum på samme måde, som Suicide Silence formåede et par timer senere.

Tungt, men krævende.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA