x
Suicide Silence : Copenhell, Helviti

Suicide Silence , Copenhell, Helviti

Suicide Silence : Copenhell, Helviti

Anmeldt af Ole Rosenstand Svidt | GAFFA

Det er åbenbart blevet en tradition, at Copenhell hvert år leverer en helt igennem forrygende koncert, man har svært ved at glemme længe efter.

Lamb Of God har gjort det. Det samme har Down.

Fredag aften var det så Suicide Silence, der i den grad splittede Refshaleøens fundament fra hinanden.

Hvor vi dagen før skulle plages med småfimset symfoni-heavy, så var andre boller på den sorte suppe, da det amerikanske deathcore-band væltede pladsen.

Mange havde nok ikke forventet netop det af et band, der ellers for to år siden mistede deres forsanger på tragisk vis, da Mitch Lucker i 2012 omkom efter en voldsom ulykke på motorcyklen.

Men amerikanerne har efter tænkepause fået fat i den tidligere All Shall Perish-forsanger Hernan "Eddie" Hermida. Og han var ikke kommet til København for sjov.  Med ham i front beviste bandet, at de på ingen måde har planer om at smide håndklædet i ringen.
Der er nyt på vej fra bandet, og noget af materiale blev luftet med stor succes på Copenhell. Og trofaste fans behøver ikke frygte, at bandet har skuret ned for bassen efter vokal-skiftet, for "Cease To Exist" fra netop den kommende plade viser ingen tegn på hverken metaltræthed eller bløde tendenser. Sikke en energiudladning.

"Wake Up" ramte plet. Det samme gjorde "O.C.D". Stilen er særpræget, enkelte numre lyder lidt ens. Men det var alt sammen lidt ligegyldigt, med den optræden de fem californiere bragede ud over Helveti-scenen fredag aften.

Tungt, brutalt og ondt.

Og de fredagssløve folk på Copenhell var med fra start til slut.

Hele området foran den store scene blev splittet ad af den frådende folkemængde, der fik blæst de forreste sikkerhedshegn omkuld i en vild fest, der bare voksede og voksede. Vi fik både Circle Pit og Wall Of Death til den helt store guldmedalje, og selv om publikum forståeligt nok havde opbrugt batterierne inden sidste nummer "You Only Live Once", var det alligevel imponerende, som metal-massen gik amok i selskab med Suicide Silence.

Hold da op for en kraftpræstation. Den havde man ikke lige set komme.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA