x
The Antlers: Familiars

The Antlers
Familiars

The Antlers: Familiars

GAFFA

Album / Transgressive Records
Udgivelse D. 16.06.2014
Anmeldt af
Rune Schlosser

Endelig er de tilbage, The Antlers. Brooklyn-bandet, der gang på gang har leveret stærke emotionelle pop-skæringer af de helt store. Nu er de så klar med Familiars, der er The Antlers' tredje plade som trio.

Familiars er The Antlers som vi kender dem – tilsat Beirut'ske blæsere på meget store dele af pladen. Indimellem har gruppen skruet helt ned for både arrangement og instrumentering og overlader det hele til Peter Silberman og dennes fremragende falset. Tidligere har vokalen været indhyllet i en drømmende tåge, mens den klarede op på Burst Apart, og det er her, gruppen fortsætter. På den positive hylde finder vi den syv minutter lange og mareridtslignende Doppelgänger, der med sit luftige blæs og Silbermans insisterende vokal spørger: "can you hear me, when I am trapped behind the mirror". Silbermans vokal viser stærke karaktertræk, og der bliver kælet for detaljerne. På hylden under finder vi skæringer som Revisited, der er en kende for enkelt bygget op.

Burst Apart og ikke mindst Hospice var begge fremragende plader, men som udgangspunkt bliver man en kende skuffet med Familiars. Der virker i perioder som samme vin – på de samme flasker. Den knugende patos på Hospice kombineret med den mere livsglade Burst Apart efterlader desværre Familiars som gruppens foreløbig mest jævne plade som trio, mens hærdede fans muligvis stadig vil finde momentvis genkendelig trøst.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA