x
Rudimental: Green Stage, NorthSide Festival 2014

Rudimental, Green Stage, NorthSide Festival 2014

Rudimental: Green Stage, NorthSide Festival 2014

Anmeldt af Michael Jose Gonzalez | GAFFA

Da Rudimental indtager den grønne af NorthSides scener er det farverigt og for fuld skrue, og ensemblet viser fra første færd, at de har flair for både musikalske og visuelle virkemidler. Der er dømt fest med stort "F", og der bliver i den grad tændt op under det siddende søndagspublikum.

På plade er det prominente folk som John Newman, Emeli Sande og Foxes, der står for den vokale slagside, men de tre medbragte vokalister (to kvinder og en mand) gør et eminent stykke arbejde med både at synge og danse røven ud af bukserne til gruppen og dens medbragte livemusikeres alsidige musikalske smeltedigel, der er meget andet og mere end de drum'n'bass-rytmer med pop-vokal, de er blevet berømte for.

Energiske DJ Locksmith er det samlende punkt og en formidabel indpisker, og da hittet Not Giving In skal serveres for publikum, dedikeres det til hans fire-årige søn, og eftersom det er fars dag i England denne søndag, opfordres publikum til at producere lidt flere babyer under festivalen.

Fest i solen

Rundt omkring på pladsen er publikum bænket med deres fadøl i bedste picnic-stil, men foran scenen udspiller sig en fest uden lige, hvor det ganske simpelt er umuligt at stå stille til bandets mildest talt solide indsats. Og så bliver vi også lige mindet om, at der i virkeligheden er for få trompet-soli i vore dages musik.

Vi får det nye nummer Solo, der garneres med fuldfed soulvokal og får publikum ud i spontane omfavnelser og fællesdans.

"Who wants to be free with Rudimental?", lyder det fra DJ Locksmith, der herefter til sikkerhedspersonalets store forfærdelse beordrer folk op på skuldrene af hinanden – og der adlydes. Det er et imponerende syn at se så mange mennesker sidde på skuldrene af deres koncertpartner, mens de, der stadig har begge ben på jorden hopper og danser omkring, så støvskyer rejser sig.

"Make some noise for security", lyder det lidt undskyldende fra Locksmith, der dog synes tydeligt tilfreds med sit greb om publikum. Waiting All Night sætter yderligere gang i pladsen, og blæsersektionen brager ud over publikum, så det er en ren fryd.

"I'm having so much fun right now", proklameres det fra scenen, før koncerten når sin afslutning, og DJ Locksmith erklærer, at han overvejer at tage et lån og flytte hertil. Han skal være så velkommen. Så var der i hvert fald ingen fare for at kede sig i Aarhus, hvis man har lyst til at feste. Det synes Rudimental at være en sikker garant for. De skal helt sikkert opleves næste gang, de lægger vejen forbi.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA