x

Morten Skou Andersen & De mennesker han normalt sammenligner sig med
Digressioner

Morten Skou Andersen & De mennesker han normalt sammenligner sig med: Digressioner

GAFFA

Album / Beer Here
Udgivelse D. 28.06.2014
Anmeldt af
Espen Strunk

34-årige Andersen fik (mindst) en ny, opmærksom lytter i undertegnede, da han sammen med sit herligt betitlede band De mennesker han normalt sammenligner sig med i 2012 udgav det tiltalende dobbeltalbum Varme hænder, koldt hjerte.

Han debuterede dog med sit ambitiøse, dansksprogede tekstunivers allerede med I fingrene fra 2007. Og har fortsat en hel del på hjerte på sit nye album, som trods titlen Digressioner - svinkeærinder - er væsentligt skarpere og mere to-the-point end det meste andet af tidens danske sangskrivning. 
 
Den rent musikalske side af sagen er en omgang uimodståelig, hjemmestrikket akustisk folkrock, og mens Andersen lægger en egen, lyrisk tone for dagen, stiller han og bandet sig samtidig på skuldrene af det bedste af dansk 70'er-sangskrivning fra Toftlund til Skousen.
 
Et muligt højdepunkt er den smægtende Fyret på Anholt, men over hele pladen er drysset fine, poetiske tekster af usædvanligt vedkommende, indimellem underfundig, karakter: "Jeg bor i Rødovre nu, og heller ikke her har jeg i sinde at dø / som det er blevet min skik aflagde jeg tidligt kirken her et besøg." 

Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA