Navy Bruise: Will Facesit For Friendship

Navy Bruise
Will Facesit For Friendship

Navy Bruise: Will Facesit For Friendship

GAFFA

Album / Mabel the Label
Udgivelse D. 01.07.2014
Anmeldt af
Ras Bolding

Den københavnske duo Navy Bruise fortsætter med Will Facesit For Friendship i høj grad, hvor den slap på sidste års debutalbum, dvs. med en form for dekadent synthpop med mere smag af undergrundsklub end radiovenlig eftermiddag på P3.

Musikken er bygget op omkring vokal og elektronik på næsten klassisk manér med vokalen som melodibærende og ekspressiv og elektronikken som kold, ulmende og rytmisk. Den strategi er benyttet mange gange før, men det er egentlig befriende, at duoen ikke, som det måske nogle gange er tilfældet, når der dyrkes synthpop-genrer herhjemme, forfalder til indieguitar og rocktrommer. Det giver musikken et mere maskinelt præg, som passer godt til genren, også fordi der netop ikke gøres noget forsøg på at oversætte genren til mere alment spiselige former.

Nogle af teksterne bliver måske nok lidt søgt pubertære, og dem kunne man evt. arbejde med. Men ellers er albummet, med sin synthpop med smag af poststep, en smule indietronica og en knivspids industrial værd at give et lyt, især hvis man er til den lidt mere sortklædte ende af electronica-spektret.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA