The Awesome Welles : Roskilde Festival, Rising

The Awesome Welles , Roskilde Festival, Rising

The Awesome Welles : Roskilde Festival, Rising

Anmeldt af Ole Rosenstand Svidt | GAFFA

Efter tre dage og i alt 21 koncerter lukkede Roskildes nye Rising-scene på Camping East onsdag aften klokken 23 med den københavnske gruppe The Awesome Welles. I studiet en trio, live en kvintet. I 2014 har de udgivet deres to første singler, "The Undertaker" og "Out of the Woods", og til august udsender de deres debutalbum, produceret af Kellermensch-sanger Sebastian Wolff i Esbjerg.

Mørket var faldet på, og det passede fremragende til The Awesome Welles' stemningsfulde, melodiske mørkemandsrock. Musikken er ikke superoriginal, og inspirationen fra navne som The National, Interpol og Nick Cave & The Bad Seeds er tydelig. (Gruppen nævner ikke selv Joy Division på deres Facebook-side, men de spøger formodentlig også i kulissen.) Til gengæld var sangene melodiske og velskrevne, og der var ikke langt mellem de iørefaldende passager og fængede omkvæd i de melankolske sange, uanset om tempoet var højt, medium eller lavt. Det var tæt på at være all killer, no filler – ikke mindst den helt afdæmpede, akustiske "Everything I Had" og den langsomme "Wisdom", der lå som koncertens to sidste sange.

Alle fem mand på scenen var fremragende musikere, og sanger Adam Nyborg Allen har den helt rigtige, tilpas dybe og autoritære stemme, som heldigvis var mikset langt frem i lydbilledet, så man tydeligt kunne høre de alvorsfulde tekster: "Standing between us there is a tombstone, honey" lød det eksempelvis på "The Undertaker". Tekster til tider fremført tæt på skønsang, andre gange vrænget ud i stil med Hamilton Leithauser fra hedengangne The Walkmen, hvis orgellyd også giver genlyd hos The Awesome Welles.

Med den klassiske besætning to gange godt forvrænget guitar, ondt pumpende bas, demonstrative trommer og sumpet orgel/keyboard kunne The Awesome Welles skabe en tilpas nuancerig lyd, og dermed var deres koncert et smukt, sodsværtet punktum for tre fine dage på Rising. Nu gælder det den "rigtige" festival – på gensyn!


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA