x
Bombus : Roskilde Festival, Pavilion

Bombus , Roskilde Festival, Pavilion

Bombus : Roskilde Festival, Pavilion

Anmeldt af Keld Broksø | GAFFA

Muligvis er det bare utaknemmeligt at komme før Roskilde Festivals absolutte hovednavn, som her er unævneligt for ikke at skygge over noget. Men mens rapperne i Outkast kørte deres playback og maskin-musik på Orange som opvarmning, kunne man også vælge at få den ægte vare: – dvs. levende musik for levende mennesker - på den lille Pavilion-scene.

Her spillede et for mig – indtil i går – ubekendt navn med det kryptiske navn Bombus. De kommer fra Göteborg på den anden side af sundet – og sagt kort – kom snart igen!

Svensk heavy metal som begreb er måske ikke ligefrem nogen publikumsmagnet, men fra start smed Bombus alle forbehold væk fra scenekanten og leverede et show, som var esensen af, hvorfor det er værd at komme på Roskilde: Spilleglæde kombineret med dygtighed. Dynamik kombineret lyrik. God stemning som resultat af brutale, energiske udladninger.

På mange måder et lærestykke i klassisk heavy med et touch af punk. Ikke på den maniodepressive, sorte måde, men med en insisteren på fest og tonsvis af energi leveret kvalificeret og ikke uden et touch af (sort) humor.

Der var puddelhår nok til at heabange overbevisende med tydelig inspiration fra rockens DNA, som blev udlevet med al tydelighed af et unævneligt band senere hen.

Men i modsætning til ikonerne pegede Bombus også fremad mod en ny, skandinavisk tradition eller touch, som man også kan fornemme hos vikingebrødrene i Kvelertak, Ghost og Graveyard.

Bagkataloget er ikke enormt.

Der er blot to albums ude: Debutalbummet "Bombus" fra 2010 og "The Poet and The Parrot" fra 2013.

Det er måske også her, at bandets svaghed skal findes.

Udtrykket er overbevisende – men ikke særligt varieret. Selv om der er hele to forsangere – guitaristerne med kunstnernavnene Feffe og Matte – så er der i virkeligheden ikke den store forskel på numrene, som de blev hørt fra første række ved scenekanten.

Når det så er sagt, så er det med den slags upcoming band som altid et spørgsmål om tid før vi ser det fulde potentiale. Bombus er på rette vej, og tjek dem lige ud næste gang de forhåbentlig snart igen tager turen over Øresund. For ingen tvivl: Bombus kørte et tight og overbevisende show.

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA