x
Mariam The Believer: The Wind EP

Mariam The Believer
The Wind EP

Mariam The Believer: The Wind EP

GAFFA

EP / Playground Music
Udgivelse D. 18.06.2014
Anmeldt af
Rune Schlosser

Svenske Mariam Wallentin er endelig klar med nyt materiale. Efter Blood Donation fra januar sidste år har undertegnet glædet sig meget til at høre Wildbirds & Peacedrums-forsangerindens næste skridt - en serie af ep'er, hvor dette er den første.

The Wind EP er en slående titel til en lille samling af numre – alle lavet i first-takes på en dag, der er atypisk lavmælte i forhold til Wallentins typisk iltre og perkussive art-pop univers, som oftest når højt op i både intensitet og dynamik. Intensiteten får vi også – med flere af Wallentins små vokale finesser, ligesom lyrikken får et større fokus på en plade, der er en tribute til Alice Coltranes' båndudgivelser. Lyrisk er vi også tættere på, hvor naturens analogier er erstattet af kærlighedens smertelige tendenser på To Conquer Pain With Love.

Heldigvis vender vi tilbage til Wallentins hjemmebane på den syv minutter lange Wild is the Wind, hvor orgel og vokal er hovedingredienser til den lange susende sag, hvor en fåmælt synth får selskab af en veldoseret blæseransats. Wallentin viser også en smule af sin vokale alsidighed, da hun slår sig løs i slutningen. En ting, hun mestrer live.

Der er to-tre virkelig gode numre på The Wind EP, der måske endda vil kaste nye lyttere af sig, hvis man har nemmere ved nedtonede sange. Forhåbentlig pakker Wallentin olietønderne ud igen på den næste ep i rækken.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA