x
How To Dress Well: What Is This Heart?

How To Dress Well
What Is This Heart?

How To Dress Well: What Is This Heart?

GAFFA

Album / Domino
Udgivelse D. 23.06.2014
Anmeldt af
Rune Schlosser

Bag enmandsprojektet How To Dress Well finder man den stilfærdige Tom Krell, der har bygget meget konstruktivt videre på sin seneste skive, Total Loss fra 2012.

Fra det ofte indadvendte univers befinder Krell sig i langt højere grad med øjnene rettet ud over scenekanten på What Is This Heart? Han læner sig stadig op ad singer/songwriter-møder-r'n'b-rollen, men han har taget et stort lydmæssigt spring. Et spring, hvor han blandt andet arbejder med lydbilleder, som de britiske dubstep-producere gør det, ligesom der klart er fundet store inspirationer hos 80'ernes pop-koryfæer.

Ærlighed og nærhed er et mantra, hvor 2 Years On (Shame Dream) starter ekstremt forsigtigt ud på klaveret, og amerikanerens vokal der blot bliver akkompagneret af en akustisk guitar - med pianoet i det fjerne. Det er smukke lyriske fortællinger om knuste moderhjerter og manglende religiøs overbevisning. Krell udforsker nye lyduniverser undervejs; den Burial'ske Face Again med den smukke og paradoksale strofe: "you know I want an answer, but I forgot the question".

Tom Krell har virkelig været inde at rode med de allerinderste følelser på What is this Heart?, og så har han tryllet med knapperne og skabt en fremragende pop-plade, som til tider er til den storladne side – bevares – men lyttere med hang til grandios følsomhed kan roligt kigge med indenfor i Krells hjertekule.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA