x
96 Tears: EP

96 Tears
EP

96 Tears: EP

GAFFA

EP / DiGiDi
Udgivelse D. 21.07.2014
Anmeldt af
Rune Schlosser

96 Tears – bag navnet gemmer sig duoen Teis Lindeskov Søgaard (Ulige Numre) og Lasse Ziegler (Freja Loeb og en del af Ulige Numre live), der debuterer med deres første ep.

Guitarfigurerne i åbneren Sleep Movement er produceret nærmest nubrede i overfladen, mens den fjerne vokal langsomt introducerer det støj-poppede nummer. Blot de beskidte guitarer og vokalharmonierne slår denne udmærkede første sats an. De poppede toner fortsætter på nærmest todelte L-O-V-E, hvor Søgaard især i første halvdel af nummeret gør effektiv brug af trommerne med fine detaljer omkring hvert enkelt tam-brug.

Indimellem er der aner til 90'ernes støjrock, som vi også hørte det med Yuck for et par år tilbage. Doll fremstår mere kaotisk, mens lyrikken nærmest bliver talt hen over de skramlede guitarer og trommernes søgen, og her bliver det lidt rodet. Stærkest er Pressure, hvor de musikalske kontraster bliver mest udtalte. Nogle passager har præg af noget Tame Impala'sk – især vokalens lydlige indpakning, mens den gentagne svævende fade-in af guitarfiguren er særlig dragende.

Det er fire udmærkede skæringer. Energien er meget udtalt, mens de dog stadig stikker i lidt forskellige retninger, fremfor at bære én identitet. De udtalte kontraster kombineret med de gemte popsange virker klart bedst, og mon ikke de har flere af dem i skrivebordsskuffen?


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA