x
John Cale & Terry Riley: Church of Anthrax

John Cale & Terry Riley
Church of Anthrax

John Cale & Terry Riley: Church of Anthrax

GAFFA

Album / Esoteric Recordings
Udgivelse D. 19.07.2014
Anmeldt af
Espen Strunk

Det fås vel ikke meget mere egenrådigt, eksperimenterende og udfordrende - originalt, kort sagt - end med walisiske John Cale, som efter bruddet med Lou Reed og The Velvet Underground i '68 søsatte en alsidig, til tider svært tilgængelig, men sjældent uinteressant solokarriere. 

Debutalbummet Vintage Violence fra '70 bød trods titlen på en række relativt regulære popsange; da succesen udeblev gav Cale pokker i det og udgav den næsten helt instrumentale avantgarderockplade Church of Anthrax sammen med kollegaen Terry Riley.
 
Nu har det britiske retroselskab Esoteric Recordings så fået lov at genudgive ungdomsværket, som faktisk er indspillet før debutalbummet af en 28-årig Cale - og som ikke overraskende heller ikke sikrede Cale det store gennembrud. 
 
Mens sidstnævnte måtte vente til det eftefølgende mesterværk Paris 1919, har tiden faktisk været nådig ved Churchs of Anthraxs fire ambitiøse instrumentalstykker og eneste regulære sang, The Soul of Patrick Lee. Det er et interessant genhør, simpelthen - om så primært som et appendix i det samlede værk. 

Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA