x
Yes: Heaven & Earth

Yes
Heaven & Earth

Yes: Heaven & Earth

GAFFA

Album / Frontiers
Udgivelse D. 21.07.2014
Anmeldt af
Henrik Friis

Da Yes besøgte landet for et par måneder siden med gennemspilning af gamle klassikere, virkede det i det mindste, som om der stadig var lidt saft tilbage i de gamle prog-rockere – og med en ny sanger, Jon Davison, som stemmemæssigt kunne løfte noget af arven efter Jon Andersons engle-røst.

Men måske var det minderne, der spillede en et puds, for her på gruppens første udspil i fire år virker melodierne flade og lysten til nye musikalske eventyr er anderledes svær at få øje på.

Snarere får vi serveret søde forsøg på nysselig harmonisk pop uden kanter, hvor Davisons foredrag savner dynamik og fortællelyst, og hvor eksempelvis Alan Whites drive på tønderne næsten er produceret væk af Roy Thomas Baker (bare hør den svage Beach Boys-inspiration In A World Of Our Own).

Så selv om Chris Squres' bas stadig knurrer sprødt med mellemrum, og Steves Howes guitaristerier i det mindste virker vågne, er det et sørgeligt tamt og træt genhør, hvor afslutningen Subway Walls er eneste nummer, hvor begrebet ambition virker til at have været del af processen.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA