x
Little Dragon: Nabuma Rubberband

Little Dragon
Nabuma Rubberband

Little Dragon: Nabuma Rubberband

GAFFA

Album / Because Music
Udgivelse D. 13.05.2014
Anmeldt af
Michael Jose Gonzalez

Yukimi Naganos sjælfulde vokal er atter pakket ind i en kold og minimalistisk lyd. Attituden er indpodet i hver eneste tone, og Little Dragons sidste album Ritual Union har fået en mere end værdig efterfølger. Albummet blev bandets gennembrud og fik folk til at lytte med i både hjemlandet, England og USA.

Det er stadig en slank hybrid af soul og electro, de fritænkende svenskere præsenterer, men nu har det Prince-agtige swing måttet vige pladsen for et udtryk, der smager mere af Janet Jackson. Bandet har taget den samme varme som den kvindelige amerikanske soulstjerne og givet den en overhaling. Væk er al pastiche, og i stedet står den på levende og lavfrekvent bas og brede synthflader. Ligesom vi er vant til at høre til Little Dragon – cool og tilbagelænet. Om end lidt kedeligt i længden.

Ligesom på deres tidligere udgivelser er der ikke mange omkvæd, og når der endelig er et, er det ikke noget, der sætter sig fast. Men så er bandet til gengæld i besiddelse af en kunstnerisk integritet, der er let at holde af. Rent musikalsk åbner de ikke nye døre, men de lukker heller ingen. I stedet banker de med en smuk og bestemt knytnæve på døren til vores konventionelle udtryk og kommunikerer til os med hvisken og velvalgte ord.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA