x
Steve Hillage: Rainbow 1977

Steve Hillage
Rainbow 1977

Steve Hillage: Rainbow 1977

GAFFA

Album / Gonzo Multimedia
Udgivelse D. 31.07.2014
Anmeldt af
Espen Strunk

Det kunne næsten ikke blive teknisk virtuost og synth-symfonisk nok, da britiske Steve Hillage i '76 indspillede sit andet soloalbum, L, med Todd Rundgren i producerstolen. I kølvandet på pladen samlede hovedpersonen første udgave af sit Steve Hillage Band med blandt andre den tidligere Jethro Tull-trommelslager Clive Bunker. 
 
Det er denne umiskendeligt tidstypiske progrock-combo, man nu kan (gen)opleve på nærværende, velbevarede koncertoptagelse fra London-spillestedet Rainbow i november '77. Sættet er præget af materialet fra det dengang helt nye album Motivation Radio, om end vi også får Hillages tag på landsmændene i The Beatles It's All Too Much og Donovans Hurdy Gurdy Man.
 
Som Hillage selv har bemærket i forbindelse med udgivelsen, fremstår optagelsen faktisk forbavsende frisk: Det er et genrestykke uløseligt knyttet til et bestemt kapitel af rockhistorien, bevares - men det er også en glimrende guitarist fanget i sine gyldne år - hør for eksempel den langstrakte, instrumentale intro Octave Doctors
 
 

Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA