x
The Roots: Vanguard Festival

The Roots, Vanguard Festival

The Roots: Vanguard Festival

Anmeldt af Maria Therese Seefeldt Stæhr | GAFFA

Det var en dag i hiphoppens tegn, denne sidste dag på årets Vanguard Festival, og den bød på nogle rigtig fine koncerter. The Roots lukkede og slukkede festen i Søndermarken, og det gjorde de på en ualmindelig cool måde.

The Roots rock!
Mens folk lå og sov rusen ud under træerne, og festivalen lige så stille lukkede ned rundt omkring, spillede The Roots op til fest og farver for alle dem, der ikke var klar til at gå hjem. Og det var der mange, der ikke var, for the Roots holdt deres publikum tryllebundet langt det meste af tiden. Det er ikke svært at forstå, hvorfor de er populære, for hold op hvor er de tjekkede og talentfulde.

Det funky og groovy hold leger med dynamikken, rytmerne og instrumenteringen, og i den times tid, de spillede, var der ikke stille et øjeblik. De flettede numrene sammen på fineste vis, og hvorfor lave full stop, når man kan geare ned og op i stedet. Jo, de har styr på deres ting, og spiller mildest talt stramt og smækkert.

Fra helteguitar til sousafon-solo
Og genrer - ja, dem leger de også med. For nok er neo-soul, funk, hiphop, r'n'b og jazz de primære genrer i deres musik, men de betød nu ikke, at de var for fine til at spille en version af Guns 'n Roses-nummeret Sweet Child O' Mine - der er altid plads til helteguitar.

The Roots havde naturligvis også fundet plads til en sousafon-solo, og netop deres sousafon-spiller havde fået undertegnedes opmærksomhed tidligere. Han gik nærmet uden stop frem og tilbage på scenen med dette ganske store instrument over skulderen - samtidig med at han spillede på det.

Den udfordrende jazz?
Generelt var det en koncert, der var fyldt med interessante musikalske elementer (både instrumentale og vokale), men når det blev for jazzet, var der en del, der gav fortabt og gik mod udgangen. Især var der en ret heftig klaversolo cirka halvvejs i koncerten, som blev for meget for af det gode og fik tyndet ud i den bagerste ende af pladsen.

Men det ændrede nu ikke noget ved den generelle stemning til denne koncert - og den var helt i top. The Roots er et virkelig cool liveband, og denne koncert blev ikke kun en perfekt afslutning på festivalen, men gav også inspiration til at finde de gode gamle Roots-album frem af gemmerne.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA