x
Yasiin Bey aka. Mos Def: Vanguard Festival

Yasiin Bey aka. Mos Def, Vanguard Festival

Yasiin Bey aka. Mos Def: Vanguard Festival

Anmeldt af Maria Therese Seefeldt Stæhr | GAFFA

Yasiin Bey aka. Mos Def er en rapper med noget på hjerte. Det afspejler hans tekster tydeligt. Hans popularitet er stor, og det var da derfor nok også med en stor portion af forventningens glæde, at der allerede lang tid før koncerten skulle begynde stod en god flok helt forrest ved scenen og ventede.

Den gode koncert der alligevel ikke helt fungerer
Men det skulle hurtigt vise sig, at det blev en af den slags koncerter, hvor det på den ene side spiller og på den anden side ikke rigtigt gør. Der, hvor det ikke rigtigt spillede, i virkeligheden mest var et spørgsmål om, at sætlisten ikke var sat så godt sammen.

Det brede bagkatalog kan gøre udvælgelsen svær, og når der kun er 60 minutter at gøre godt med, handler det om at kunne sætte det godt sammen. I dette tilfælde kom det til at virke, som om det handlede om at vise lidt af det hele i en lidt tilfældig rækkefølge, i stedet for at stramme det op. Funky, lidt poppede tracks blev afløst af noget af Beys mere hårdtpumpede, og for de, der ikke var kendere, kunne det se ud, som om interessen ikke helt kunne holdes fast. Det var, som om det blev lidt for rodet eller måske mistede lidt momentum undervejs.

En rodet fest er ikke nødvendigvis nogen dårlig fest
Men omvendt beviste den erfarne rapper, at han har noget at have sin alsidighed i - han er en dygtig rapper, og hans cool attitude er en, som publikum godt kan lide. Derfor var festen i scene-området ret oppe at køre, og især de mere pumpede numre skabte jubel.

Derudover er der også noget ved at høre en rapper, der har noget interessant at sige, i stedet for de mange der vælger at holde sig til sikre emner som røg og damer. At der her og der gik lidt meget lommefilosofi i den, var en anden sag. Det, der måske også kunne have gjort en forskel var at have flere med på scenen. Bey var alene med sin dj (som i øvrigt kørte en ret funky og lækker publikumsopvarmning inden hovedpersonen kom på), og fordi Bey har den der mere chillede attitude, havde det været et frisk pust med eksempelvis en co-rapper.

Men alle kritikpunkter til trods, så var det en rigtig god koncert, og publikum fik det, de kom for: 60 minutter i selskab med den dygtige rapper. Og Bey, ja, var på og klar, og spredte sin glæde og energi ud over sine mange fans - på sin helt egen laidback og underspillede måde.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA