x
Diverse kunstnere: Beck Song Reader

Diverse kunstnere
Beck Song Reader

Diverse kunstnere: Beck Song Reader

GAFFA

Album / Universal Music
Udgivelse D. 28.07.2014
Anmeldt af
Lars Löbner Jeppesen

Oprindeligt kun udsendt som en tekst- og nodebog i 2012 er Song Reader en af de mere kuriøse udgivelser i Becks i forvejen kuriøse karriere. For som komikeren Stephen Colbert for nylig spurgte Beck om: møder du mange fans, der siger: "jeg elsker din musik, jeg hader bare, når du selv spiller den"? Uanset idéen bag bogudgivelsen giver det først rigtig mening nu, hvor alle vi, der ikke kan læse noder, får mulighed for at opleve musikken fremført af en række af Becks venner som Loudon Wainwright III, Norah Jones, Marc Ribot, Swamp Dogg og d'herrer Jack Black og White.

Med den brogede flok af medvirkende er det i sagens natur et alsidigt album, hvis eneste kendetegn må være, at det ikke lyder som Beck-sange, og på den måde er disse fortolkninger vel en succes. Om man så er til den symfoniske og pompøse omgang, fun. kaster sig ud i på Please Leave a Light on When You Go eller Juanes' spanske sukkerpop i Don't Act Like Your Heart Isn't Hard er nok mere en smagssag.

Langt mere interessant er Jack White, der med knurrende guitar og honkytonk-klaver leverer I'm Down, Jason Isbell, der sydstats-rocker stærkt på Now That Your Dollar Bills Have Sprouted Wings, Jeff Tweedy, der med sønnen Spencer giver en lullende fin The Wolf Is on the Hill, teatralske Sparks på Why Did You Make Me Care?, New York Dolls-sangeren David Johansen, der kanaliserer New Orleans-boogie på Rough On Rats eller stærkt savnede Jarvis Cocker, der svanser rundt på Eyes That Say "I Love You". Højdepunktet er dog ikke overraskende Becks eget bidrag med sangen Heaven's Ladder, der i sin småpsykedeliske tone lyder hen ad 70'ernes Paul McCartney-produktioner.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA