x
Friisnæs: Ud over kanten

Friisnæs
Ud over kanten

Friisnæs: Ud over kanten

GAFFA

Album / Target Distribution
Udgivelse D. 08.09.2014
Anmeldt af
Espen Strunk

Efter adskillige år med bandet Fastland er det tilsyneladende en Peter Friisnæs fyldt med tvivl, tristesse og længsel, som nu springer ud som solist. I al fald at dømme efter de 11 eksistentielt forblæse (elektro)rocksange, han serverer her - fra den fine åbner Julie over Solen Sort til Forvandling i spotlight.

Og hele vejen igennem med slet skjult hilsen til senere C. V. Jørgensen-plader som Sjælland og indimellem et umiskendeligt firserekko, som kun bidrager til den vemodige grundtone. "Nu sidder vi her med små hatte på," som det hedder med et fint billede et sted. 

Jo, det er en seriøs debut, den modne sangskriver her har barslet med - gennemproduceret og med begavet guitararbejde og fine detaljer som det stedvise orgel eller celloen i gode Dem vi altid har været - "Jeg er den, jeg altid har været været / siger det jeg altid har sagt / I gør det, I altid har gjort." 

Rigtig inderligt bliver det i finalen Okay nu, hvor en smægtende sangskriver besynger sin elskede eller Landevej Landevej: "Når jeg flygter helt alene / er det altid samme vej / rejsen er uendelig / gør den uforglemmelig / rodløsheden trætter mig." Fint arbejde, Friisnæs.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA