x
FKA Twigs: LP1

FKA Twigs
LP1

FKA Twigs: LP1

GAFFA

Album / Playground Music
Udgivelse D. 11.08.2014
Anmeldt af
Rune Schlosser

Der er store kontraster at finde hos den britiske producer og sangerinde Tahliah Debrett Barnett, også kendt under det særprægede alias FKA Twigs. Hendes mystiske univers vandt indpas efter en serie af musikvideoer, der blev lavet til begge hendes udmærkede ep'er EP1 og EP2. Særligt sidstnævnte begyndte at vise noget af den klasse, som FKA Twigs cementerer på debutudgivelsen LP1.

Der er mange inspirationskilder at spore undervejs på LP1. Én er landsmand James Blake, hvor minimalistisk og elektronisk dubstep bliver indarbejdet subtil og lækkert, mens melodierne hos FKA Twigs samtidig er vældig poppede og gentagelserne af omkvædene mange. Men der er også aner fra triphoppens verden - især i form af de beats, der bliver benyttet.

"When I trust you we can do it with the lights on", synger Barnett nærmest kælent og hviskende på Lights On, hvor der også bliver eksperimenteret med synths, sonisk totalitet og produktionsmæssige detaljer. Hours udmærker sig med en lignende intimitet, og den inviterende åbningsfrase: "I could kiss you for hours", printer sig ind i et mentalt frirum, hvor alt er "okay". Hun går så vidt som at spørge: "am I suited to fit all of your needs?"

"Ja", fristes man til at svare ydmygt efter at være draget mod LP1, der er en særdeles fin debut i frirummet mellem voldsom andægtighed, krybende intimitet og en nærhed, selv Lana Del Rey må kigge misundelig efter.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA