x
J Mascis: Tied To A Star

J Mascis
Tied To A Star

J Mascis: Tied To A Star

GAFFA

Album / Sub Pop
Udgivelse D. 27.08.2014
Anmeldt af
Finn P. Madsen

Både stikket og den tilhørende støj er på det nærmeste pillet ud af lydbilledet, når J Mascis følger sit fremragende og forrige album Several Shades of Why op. Tied To a Star ligger i pæn forlængelse og cementerer sangskriverens status som guitarist med og uden strøm. Det er ikke for ingenting, at han er at finde i magasinet Rolling Stone top 100 over bedste guitarister. Hvor hans band Dinosaur Jr. lød en smule uoplagte og kørte lidt for meget i samme plovfure, sidst vi hørte fra dem, lyder Mascis ikke som om, at han har tabt tråden i soloregi.

Der er strammet op på sangskrivningen, hvilket får det akustiske udtryk til at balancere fornemt. Me Again åbner sart og sjælefuldt, hvor den skrøbelige vokal bakkes op af et formidabelt guitarfingerspil og en flimrende keyboardflade, mens den tempofyldte Every Morning glimter med sit iørefaldende omkvæd, hvor Pall Jenkins (The Black Heart Procession) gæster på kor. Heal the Star og Drifter er som hentet ud af en tidslomme i Laurel Canyon cementeret omkring Crosby, Stills, Nash & Young, hvor Mascis' eskalerende og mantraagtige guitarspil virker som ren hypnose.

Den drømmende og svævende Wide Awake fremkalder for alvor gåsehuden, da Chan Marshalls afgrundsdybe vokal pludseligt dukker op og giver det fornødne modspil til den inderlige tone. J Mascis er på Tied To a Star stærkt forbundet til sin egen funklende stjerne på et album, som er spækket med gode sange og vokser ved hvert genhør. En ren solotriumf fra en af rockens enspændere.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA