x
The Wytches: Annabel Dream Reader

The Wytches
Annabel Dream Reader

The Wytches: Annabel Dream Reader

GAFFA

Album / PIAS
Udgivelse D. 25.08.2014
Anmeldt af
Kristian Bach Petersen

Hvis vores egne Raveonettes spontant besluttede sig for at hoppe med på den nye bristiske psych-bølge, ville det formodentlig lyde som Brighton-bandet The Wytches.

Trioen spiller en nedbarberet surf-klingende retrorock, hvor både guitar og trommer lyder som noget fra de tidlige 00'eres retro-rockbølge. Det krydrer bandet så med mere psykedeliske og skæve guitarriffs og en mørk klang af de udsyrede 70'ere.

Åbningsnummeret Digsaw frontalangriber således med skrig og power, og der hugges igennem med en kraft og tung basgang, der giver en helt grunge-agtig stemning. Forsanger og guitarist Kristian Bells gutturale vrælen er bestemt også udslagsgivende her. Det er tydeligt, at det er hjerteblod, der vælter ud af højttalerne.

Og han skriger meget, hvilket faktisk er lidt synd, når nu hans stemme faktisk har en Alex Turner-twang, når den sporadisk er mindre eksalteret., som på den fremragende Gravedweller. Den beskidte energi på numre som Fragile Male og Robe for Juda er dog heller ikke at fornægte, og det er en debut med dystre smæk for skillingen.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA