x
Basement Jaxx: Junto

Basement Jaxx
Junto

Basement Jaxx: Junto

GAFFA

Album / Atlantic Jaxx
Udgivelse D. 26.08.2014
Anmeldt af
Simon Nathanael

Festmastodonterne returnerer med en lyd, der er ligeså luftig og poppet, som da de hittede sig gennem halvdelen af nullerne. Denne gang virker det dog også naivt – i hvert fald på de mange, polerede vocalhouse-produktioner, som frasiger sig enhver bevægelse og istedet sigter 100% efter nostalgien. Det bedste af slagsen er den 90'er-orgel-drevne Unicorn, som slynger "good vibrations" over retrobeats ud i perfekt afstemte mængder. Sounden bliver mere soul'et på What's the News, men det virkelig saftige groove udebliver.

Basement Jaxx har generelt en blød, funk'et tilgang til housegenren, som skiller sig ud fra dagens popklima. Det kunne nemt blive en go-to-plade for dj's, der vil spæde lidt vuggende attitude til de hårdt stampede, amerikanske festivals-EDM-tracks. Indimellem kommer et par afstikkere, som det smukt underspillede drum'n'bass-track Buffalo og den Zombie-inspirerede Something About You. Sidstævnte med en vokalist, der kunne lyde som Aluna Francis (fra AlunaGeorge), klinger dystert og tungt, og flytter bandets relevans tættere på nutiden.

Den allerstørste befrielse er, at albummet ikke forsøges opdateret (læs: hjemsøgt) af udvandede EDM-effekter. Her er en ren, om end halvkedelig, pophouse-plade, der vifter med armene og med røven på en lidt 2005-agtig måde, men alligevel får serveret en for undertegnedes generation lækker, genkendelig suppe-steg-is-buffet.

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA