x
Bitchin' Bajas: Bitchin' Bajas

Bitchin' Bajas
Bitchin' Bajas

Bitchin' Bajas: Bitchin' Bajas

GAFFA

LP / Drag City
Udgivelse D. 26.08.2014
Anmeldt af
Rune Schlosser

Det er en alsidig og fabulerende affære fra den amerikanske eksperimental-duo Bitchin Bajas, der netop har udgivet deres selvbetitlede album på Drag City.

Det er en ordentlig mastodont af et instrumental-album, der varer omkring 76 minutter med otte "satser", hvilken efterhånden er blevet til en sjældenhed i denne længde. Og selvom en time og et kvarter er lang tid, så føltes det faktisk aldrig som om, at der er stilstand på Bitchin' Bajas. Det dronenende instrumentalunivers Cooper Crain (Cave) og Dan Quinlivan (Mahjongg) inviterer os ind i, er en rytmisk dragende oplevelse, der nærmest fremstår som en bølge af organismer.

Blæserfigurer fletter sig ind imellem stryg, xylofon, field recordings og synth-figurer. De afløser hinanden fint i de skalafikserede orgelbas-numre, der folder sig ud over op til 18 minutter lange dynamisk bevægelser. Tilang er blot et eksempel, hvor en bevægelighed organisme bliver afløst af George Harrison'sk lyd-psykedelia og igen af et elektronisk tæppe, der dækker overfladen med en smuk kunstighed.

Bitchin' Bajas er på langt størstedelen af pladen en behagelig affære både som en akkompagnerende baggrund til din hverdag og til mere intense lytteoplevelser, hvor gentagelser gør, at detaljerne forandrer sig og danner nye bølgende indtryk af frekvenseksperimenterne.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA