x
Maroon 5: V

Maroon 5
V

Maroon 5: V

GAFFA

Album / Universal Music
Udgivelse D. 02.09.2014
Anmeldt af
Malena Salvado

Maroon 5's femte album har passende fået den simple titel V, for romertallet fem, for hvorfor gøre tingene mere komplicerede, end de behøver at være? Det synes egentlig at være ganske symptomatisk for det Los Angeles-baserede poprock-band, der siden debuten i 2002 har formået at levere en række veldrejede udgivelser, der er til forstå uden en doktorgrad i hverken litteratur eller musikvidenskab. Og med stor og velfortjent succes.

Således er Maroon 5 også kommet godt fra start med V, der allerede – og i bedste Maroon 5-stil – har givet os hittene Maps, It Was Always You og senest Animals. Albummet byder på 11 pop-rock-sange tilsat lidt vanlig neo-soul og Adam Levines karakteristiske falset. Meget lidt er i virkeligheden forandret, hvilket – afhængigt af hvem man spørger – kan være både godt og skidt. Alligevel er der sket en udvikling, der klæder bandet: de er blevet mere modne, har fået lidt mere kant og dermed ditto substans. Det høres bl.a. på Animals, hvor Levine, om end stadig med sin lyse vokal, lyder som mand, der ved hvor skabet skal stå, og på Unkiss Me, der handler om at blotte sig og turde sige tingene, som de er: "If you respect me, don't protect me, you can tell me, I can handle it".

Alt i alt er V endnu et veldrejet og velserveret album fra Maroon 5, der beror på sikker sangskrivning og lækre produktioner, der gør sig godt både fredag aften og søndag eftermiddag. Gwen Stefani stemmer i på nummeret My Heart Is Open – det samme gør jeg!


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA