x
Cancer : Karrusel, Odense

Cancer , Karrusel, Odense

Cancer : Karrusel, Odense

Anmeldt af Philip Bidstrup | GAFFA

Nikolaj Manuel Vonsild fra When Saints Go Machine og Kristian Finne Kristensen fra Chorus Grant spillede i går på Karruselfestivallen i Odense i deres fælles projekt Cancer. Selvom de kommer fra to forskellige musikverdener, formåede de sammen at skabe et helt tredje dragende lydunivers, som blandede to vokaler, guitar, bas og trommer med samples og gav en rolig begyndelse på festivalen.

Der var desværre ikke kommet så mange mennesker, som man kunne håbe. En stille flok havde dog samlet sig om Karruselfestivalens B-truck-scene og ventede alle spændt på Cancer-drengene.

Bandet gik på scenen og begyndte at slå tonerne an. Der kom langsomt flere mennesker til, og efter første nummer bevægede publikum sig tættere og tættere på scenen. Der bredte sig en form for stilhed, før bandet foldede sig ud.

De skrøbelige vokaler – Vonsilds lyse og Finne Kristensens dybere – og de eksperimenterende effekter havde en virkelig god puls, som publikum med tydelighed straks kunne mærke. Vonsilds meget karakteristiske vokal viste sig fra sin gode side, og musikken havde samtidig en fantastisk energi. Det var som om, der hele tiden kunne ske noget uventet.

Men den lidt intime koncert holdt sig på sporet, hvor den poetiske, følsomme og drømmende lyrik kørte på skinner. Man kunne tydeligt mærke, at bandet havde et overbevisende sammenspil, og at intet kunne gå galt.

Imens solen gik stille ned bag trætoppene, kunne ingen fjerne lyset på scenen. Intimitet og melankoli må være to nøgleord, publikum har taget med sig videre til de andre koncerter. Det var fantastisk, at Cancer til et gadefest-arrangement kunne bibeholde samme følsomme og nøgne stil, som de plejer. Samtidig var det dejligt at mærke, at bandet var helt nede på jorden og kunne tage sig tid til at skåle med publikum.

Publikum og band blev ét, og man kunne mærke bandets glæde ved at spille. Smilet fra Vonsilds læber bredte sig til den bagerste tilskuer. En perfekt begyndelse på de tre festdage.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA