x
Bjørnskov: Nu

Bjørnskov
Nu

Bjørnskov: Nu

GAFFA

Album / Warner Music
Udgivelse D. 29.09.2014
Anmeldt af
Malena Salvado

Den har på alle måder været længe undervejs, debuten fra den danske sanger- og sangskriver Bjørnskov. Han begyndte som trommeslager, blev senere en del af bandet Neeva og startede så en karriere som sangskriver for navne som Sanne Salomonsen, Ankerstjerne og Kato. Men han ville selv, og Nu skal det være.

At han ville synge sine egne sange er sådan set forståeligt nok, for Nu vidner om en fin stemme, der har sin egen karakteristiske klang. Kompositorisk har Bjørnskov øre for radiohittet, og der er styr på både vers, kvæd, C-stykke, og hvad der hertil hører af hooks og syng-med fraser. Dog bliver det også for meget af samme opskrift, og som albummet skrider frem, får man fornemmelsen af samlebånd. God pop kan sagtens være ganske ligetil – både i tekst og musik – men der er altid en hårfin grænse mellem banaliteter og fin hverdagspoesi, og på Nu lander vi lidt for ofte i et tekstunivers, der ikke er helt godt nok; "Nu har jeg fundet dig igen, du var min eneste ven, uden dig gav mit liv ingen mening" (Venner For Evigt).

Produktionsmæssigt bærer Nu præg af, at albummet nok har været for længe undervejs – i hvert fald synes lyden generelt lidt "outdated", hvilket er ærgerligt, for der er fine popsange imellem. De falmer desværre bare og understøtter indtrykket af noget, der allerede er overrepræsenteret i musiksamlingen.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA