x
Joe Bonamassa: Different Shades Of Blue

Joe Bonamassa
Different Shades Of Blue

Joe Bonamassa: Different Shades Of Blue

GAFFA

Album / Provogue
Udgivelse D. 22.09.2014
Anmeldt af
Henrik Friis

"Første Bonamassa-album i to år", lyder reklametrommerne. Rolig nu: i mellemtiden er det blevet til cd-udspil med Black Country Communion, Beth Hart, Rock Candy Funk Party, live-dvd'er med de to sidstnævnte og hele fem forskellige koncert-dvd'er med Bonamassa selv. Så vi sulter altså heller ikke!

Når det så er sagt, skal travle Bonamassa alligevel have thumbs up for dette selvskrevne forsøg på at hylde blues'en ved at dykke ned i dens forskellige afskygninger: dér hvor henholdsvis jazzen, soul'en og funken krydser de blå spor – ud over rocken forstås.

Især første halvdel af albummet virker inspireret med fin gammeldaws grødet produktion krydret med swingende blæs, doo-wop, groovet bund m.v., mens Bonamassa klædeligt sparer på tone-sprøjteriet fra gribebrættet og i stedet koncentrerer sig om tålmodig helhed og feeling. Og selv om vi senere skal igennem mere gennemsnitligt stof, slutter det hele med den smukke jazz-piano-ballade So, What Would I Do og bevidner, at vi har med et kvalitetsudspil at gøre.

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA