x
ZZ Top: Live at Montreux 2013

,

ZZ Top: Live at Montreux 2013

Anmeldt af Henrik Friis | GAFFA

Blomstrerede jakker, cowboy boots, solbriller, bløde hatte, laaange rødlige skæg, – og godt halvanden time med riff-baseret boogie- og blues-rock. Jo, ZZ Top er som man forventer dem på denne optagelse fra Montreux fra sidste sommer, hvor sanger/guitarist Billy Gibbons og bassist Dusty Hill højest bevæger sig i en radius på en meter, og sammen med trommeslager Frank Beard (den eneste uden Metusalem-skæg) spiller sig gennem diverse karrieren-
højdepunkter.

Det er skam solidt udført og med den typiske bund og de 'økonomiske' soli, som ZZ Top er kendt for. Men som koncert-film skal man være mere end almindelig fan for at hænge på i dette stillestående univers, hvor eneste forandring fra diverse musiker-close-ups er skiftende backdrop med tændrør, chicks, dameben, ørken og rygmærker, som for at cementere trucker- og biker-tilhørsforholdet.

Og så viser det sig at være en skrøbelig formel: Da to gæste-musikere kaldes ind til jam for at hylde den afdøde Montreux-leder Claude Nobs, falder musikken faktisk fra hinanden.

Kun for glo-hede fans.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA